Korona Virüs (Covid-19) ve Yeme Alışkanlıkları

Korona Virüs ve Yeme Alışkanlıkları

Covid-19 ve yeme alışkanlıkları

Dünya Sağlık Örgütünün de pandemi olarak kabul ettiği bu hastalık (Covid-19) neredeyse tüm dünyayı etkisi altına almış durumdadır. Pekâlâ, bu pandemi sürecinde beslenme alışkanlıları nereye gidiyor?
Son yıllarda Fast-food yeme alışkanlığına artan talebin yerini artık Yavaş yeme hareketi (Slow Food) mi alacak? Günümüz toplumlarının bir kısmı son 3 4 yıl içinde organik tarım ve organik gıda yani tarladan sofraya mantığını benimsemiş durumdadırlar.
Ancak kanaatimce Bu pandemi sürecinde beslenme alışkınlıkları eskiye oranla daha iyi duruma gelmiştir. İnsanlar artık ekmeklerini kendileri yapıp, balkonlarında saksılarda bir şeyler yetiştirme çabasına girmişlerdir. Her ne kadar pandemi süreci insanlığın tamamını psikolojik olarak olumsuz etkilemiş olsa da insanlar kendilerini keşfetmeye başladır. Yapabileceklerine sınır koymadan özgürce boş zaman değerlendirilmesi ve yeni hobiler edinilmesi bu süreçte yapılacak en iyi durum değerlendirilmesidir.
Bu dönemde yapılması gereken şeylerden en başta geleni beslenme alışkanlıklarımızın düzenini sağlamak günlük karbonhidrat, protein, yağ ve mineral dengesini bozmadan yeterli gıda alımı sağlanmalıdır. Aksi taktirde bedensel olarak denge bozulur ve dış etkenler sonucu bulaşmaya maruz kalınır.


Yorumlar