Korona Virüs ve Yeme Alışkanlıkları
Dünya Sağlık Örgütünün de pandemi olarak kabul ettiği bu
hastalık (Covid-19) neredeyse tüm dünyayı etkisi altına almış durumdadır. Pekâlâ,
bu pandemi sürecinde beslenme alışkanlıları nereye gidiyor?
Son yıllarda Fast-food yeme alışkanlığına artan talebin
yerini artık Yavaş yeme hareketi (Slow Food) mi alacak? Günümüz toplumlarının
bir kısmı son 3 4 yıl içinde organik tarım ve organik gıda yani tarladan
sofraya mantığını benimsemiş durumdadırlar.
Ancak kanaatimce Bu pandemi
sürecinde beslenme alışkınlıkları eskiye oranla daha iyi duruma gelmiştir.
İnsanlar artık ekmeklerini kendileri yapıp, balkonlarında saksılarda bir şeyler
yetiştirme çabasına girmişlerdir. Her ne kadar pandemi süreci insanlığın
tamamını psikolojik olarak olumsuz etkilemiş olsa da insanlar kendilerini
keşfetmeye başladır. Yapabileceklerine sınır koymadan özgürce boş zaman
değerlendirilmesi ve yeni hobiler edinilmesi bu süreçte yapılacak en iyi durum
değerlendirilmesidir.
Bu dönemde yapılması gereken şeylerden en başta geleni beslenme alışkanlıklarımızın düzenini sağlamak günlük karbonhidrat, protein, yağ ve mineral dengesini bozmadan yeterli gıda alımı sağlanmalıdır. Aksi taktirde bedensel olarak denge bozulur ve dış etkenler sonucu bulaşmaya maruz kalınır.
Yorumlar
Yorum Gönder